onsdag 18 augusti 2010

TrädgårdskvällarNu hoppas jag verkligen att vi får fina kvällar så man kan vara ute och koppla av i trädgården, när man kommer från jobbet. Det är så avkopplande att vara ute och skrota, fixa lite här och ändra lite där. Nu är det ju inte så mycket blommor kvar i min trädgård så jag får fylla på lite i krukorna.Jag är ju väldigt förtjust i vita blommor så när jag hittade dessa små  fick dom följa med hem. Sen går jag ju och funderar på vad som ska planteras i höst, jag har ju fått så många tips av er bloggvänner. Rosorna på framsidan ska bytas ut mot vita pioner. Ja inte så att jag inte gillar rosor, jag älskar rosor men det gör tydligen rådjuren också, men pioner lär dom inte gilla.
Behöver också lite snabbväxande vid den nya uteplatsen och har bestämt mig för humle. Så nu är min fråga till er goa bloggvänner! När ska jag jag plantera pioner och humle?

Och en sak till! Jisses vilket elände det var att få till ett inlägg idag. Blogger har tydligen ändrat något med bilderna, trodde att jag gjort något fel tills jag såg att även andra haft problem. Känns problemet igen?

Nä nu har det slutat regna så nu går jag och vovven ut och skrotar!

Ha en fortsatt fin vecka!

Kramar Lena


19 kommentarer:

Angels & Roses sa...

Underbart att läsa hur du planerar din redan nu så fina trädgård. Pioner är vackra blommor. Älskar ju själv rosor. Humle är en snabbväxande sort, bra val! kram

charmanta sa...

Pionerna kan du sätta nu, så hinner de komma till rätta lite i jorden och tar sig bra till nästa sommar. Jag har delat mina pioner den här tiden och det har funkat bra jämt. Men du ska inte sätta dem så jättedjupt. Lycka till! Kram Marie

Maggan sa...

Jag är en pionälskare (älskarinna hihi), jag har satt mina pioner under hela tiden som det går att gräva i jorden. De är ju krukade, då kommer inte rötterna till skada. Sen sätter jag dem bara i samma höjd som jorden i krukan.
Jag har börjat, som ekorren, att samla kottar i korgar, som jag ska ha som höst/ vinterdekoration.

Ha en underbar vecka
Kramar
/Maggan

Skogslyckan sa...

Jag tror du kan sätta humle nu, eller kanske i september. Likadant med rosorna, men jag är ju ingen expert precis.. Jo det var allt lite trixande innan jag fick till bilderna idag...lite info från blogger ibland skulle kanske vara på sin plats.
Kram Pia

Jenny sa...

Hej Lena!
Vill oxå plantera pioner men har ingen koll på när man ska göra det. Ser att du fått flera bra tips:)
Har läst att flera haft problem med blogger den senaste tiden.Ska göra ett nytt inlägg ikväll, får se om det strular för mig med..

Ha det bra!

Kraam Jenny

Vintage House sa...

Hej,
tyvärr inga tips från mig, jag och trädgård =0
Det verkar som det är många som har problm med inlägg få se hur det går för en annan..
kram
sandra

Fågel Blå sa...

Hejsan!
Fina bilder från dej!
Jag tror man kan sätta pioner både på hösten och på våren, men den bästa tiden är ju såklart våren!Idag bregnar det här så det blir ingen trädgård av för mej idag!
Ha en fin dag!
Kram Kathrine

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vackert med vita blommor, och så fint när det går mot kväll. Blir magiskt med allt vitt! Har märkt att det är nytt sätt och lägga in bilder, jag är så oteknisk så ibland är det ren tur att jag får till det.
Här skrotas det också runt idag, i morgonrock. Är ledig och ska inte göra mycket vettigt alls.
Kramar
AnnaMaria

Skogslyckan sa...

Hej igen! Min blomsterbåge är köpt i en blomsteraffär i Tranemo. Vet tyvärr inte vilken leverantör det är. Minns att den var dyr..ca 6000 kr. Men det är den värd!
Kram Pia

Änglarnas hus sa...

Åå vilket fint våningsfat!!..jättefint att plantera blommor i det! Pioner är en av favoriterna..och som du skriver..inte ett rådjur har bitit i mina!

ha det gottis vännen!

Kram Sanne

Sussi sa...

Hej Lena!
Long time no see...
Visst är det vackert med vita blommor! Och vet du...Pioner ska helst planteras på hösten! Så det är bara att gräva en stoor grop, men sätt dom inte för djupt, inte djupare än i krukan. Annars får du inga blommor, och det vore ju tråkigt!
Vilken tur jag hade som missade Bloggerstrulet...Har inte haft tillgång till internet på några veckor så jag har en del att ta igen!
Kram
Sussi

Black Iris sa...

Nej idag har det inte varit något konstigt med bloggen i alla fall, men sånt händer då och då har jag hört.
Plantering av pioner tror jag också att man kan göra både på våren och hösten men jag brukar gå på att om de finns att köpa går de att plantera också och det brukar funka.

Kram Maidi

farfars stuga sa...

Jag är absolut ingen trädgårdsexpert men förra augusti när mitt föräldrahem såldes grävde jag upp en del av en pion och tog med hem och planterade. Den har gett mig 4 underbara vita blommor i år.

Kram Cia

Lantligt i stan sa...

Vilka vackra blommor! Mina börjar se så tråkiga ut att jag snart slänger iväg dom. Såg också att fler hade problem med blogger igår, men idag verkar det funka som det ska. Ha en trevlig helg!
Kram Anki

Hemma hos Jeanette sa...

härligt vad du pysslar och grejar
så fina blommor du har
kram Jeanette

Huset vid ån sa...

Visst är det vackert med vita blommor......
Hoppas att du haft en bra vecka!
Önskar dig en trevlig helg! Kram Therese

Agneta sa...

Käraste blogvän,

Alltså... Du har också gröna fingrar, och dessutom ett intresse av att använda dem. Fan vad jag är ensam i mitt ointresse för jordens kapacitet, men det kan bero på att jag hamnat i baktakt och har typ tre år att ta igen. För min del handlar det nu om att salta & ättika bort all skit innan jag kan försöka bli 'grön'... Jag vill men kan inte... ;(

Din header.... tja behöver jag säga mer? Den är så snygg så jag smäller av!

LAW

Agneta

Hem ljuva hem sa...

Jättefint du gjort på din altan...förstår att du trivs där ute efter jobbet. Jag brukar också sitta ute och njuta av blommorna och börjar så smått planera hur jag ska ha höstblommorna när jag kommer hem. Pioner är vackra men tyvärr gillar även myrorna det..fast kanske bättre för dig som tampas med råddjur annars.
Ha en underbar helg...
Kram Anneli

Hanna sa...

fina blommor.
kram
Hanna